Mee Udang..lagi

Ni satu lagi citer bab mee udang. Bukannya sebab minat sangat dengan mee udang ni, cuma dah kebetulan member duk ajak.

Restoran Aur Udang. Ni sebelah darat tak jauh dari Pulau Pinang. Ni member yang drive, sapa yang pergi boleh waze kan saje.

Suasana kat kedai kira boleh la… ada tempat anak anak boleh main. Cuma nampak tak terurus.

Masa sampai pun x ramai sangat orang. Member yang bawak kata biasa ramai. Dia pun lama jugak tak singgah sini.

Dipendekkan citer.. mee udang kat sini boleh kata tak minat nak order lagi la.

Mee Udang..lagi

Ni satu lagi citer bab mee udang. Bukannya sebab minat sangat dengan mee udang ni, cuma dah kebetulan member duk ajak.

Restoran Aur Udang. Ni sebelah darat tak jauh dari Pulau Pinang. Ni member yang drive, sapa yang pergi boleh waze kan saje.

Suasana kat kedai kira boleh la… ada tempat anak anak boleh main. Cuma nampak tak terurus.

Masa sampai pun x ramai sangat orang. Member yang bawak kata biasa ramai. Dia pun lama jugak tak singgah sini.

Dipendekkan citer.. mee udang kat sini boleh kata tak minat nak order lagi la.

Mee Udang Ayu

Dapat jugak try makan mee udang dekat Teluk Kumbar kat dlm Pulau Pinang lepas 2 hari datang ke sini.

Semalam punya la ramai orang sampai nak parking pun pening… dah nak bungkus kena tunggu satu jam.

Sebenarnya takde la nak try mee udang ni… cuma kebetulan tengok dalam internet dan bila dah lalu tengok punya la meriah kedai ni.

Mungkin sebab cuti sekolah dan cuti hari minggu sekali.

Tapi tempat ni.. ai… dalam kampung, jalan sempit.. tu yang susah parking.

Hari kedua ni sebenarnya nak ke kedai lain. Kebetulan nak pusing sebab terlepas tempat tu.. tengok tengok takde orang la sangat. Parking pun siap dapat betul betul depan kedai.

So, dah ada parking, takde ramai sangat orang try je la.

Harganya sepinggan RM16. Nak kata sedap, kira boleh la… selera masing masing kan.

So.. sesapa nak datang search je dalam Waze.

P.s . Ni post dah lama.. ni time cuti sekolah belum bulan puasa lg… problem dgn apps wordpress.

ABC korea

Ni kalau sesape nak try ABC dari Korea. Ntah betui ke tak… tak tau la sebab dah dalam kedai tu tulis Korea.

image

Ape pun memang tak dinafikan agak sedap ABC ni. Kat sini dipanggil Bingsu. Yang try Bingsu coklat. Nampak pun cantik kan. Tapi harganya mahal jugak la… yang ni kalau x silap dalam RM17… tp boleh la makan dua orang untuk satu ni.

image

Yang ni di Aman Sentral, Alor Setar. Sama aras dengan tempat bowling, berhadapan dengan Chatime. Kalau jalan tak pandang sangat boleh miss tempat ni.

image

Sambung balik, Bingsu ni rasa tak macam ABC kita punya, tak seberapa manis. Tapi ais dia memang halus. Sedap tapi harga… alahai.

image

Masjid Besi Putrajaya

image

First time dapat masuk singgah sembahyang dekat masjid besi ni di Putrajaya. Memang unik masjid ni sebab macam terbuka.

image

Kalau tak silap nama sebenar masjid ni Masjid Mizan Zainal Abidin,  tapi boleh agak kenapa orang duk panggil masjid besi putrajaya. Memang nampak banyak besi di tiang, di siling dan di kubah.

image

Rasanya memang design ramai dah tahu unik masjid ni. Untuk sesiapa yang datang ke Putrajaya, boleh la berehat sambil beribadat di masjid ni.

Makan sedap n murah – Seberang Prai

image

Tempat yang ini kawan yang rekemenkan. Dia memang minat dengan tomyam dekat kedai ni,  tomyam poktek. Ingatkan camaner rupa tomyam ni.

image

Tomyam ni memang rasa pekat,  rasa macam ada pakai pes ketam,  pedas pun tak sangat. Kira sedap la jugak dan ada kelainan banding dengan tomyam campur yang biasa kita order.

image

Lauk lain pun ok jugak, order ni ada set-set dah,  tak payah pening fikir nak order apa. Yang ni set sekali dengan air baru RM50 asalnya la, tapi kitorg tukar tomyam campur jadi tomyam poktek,  jadi ada extra sikit.

Ikan siakap bakar memang sedap, sos dia tak pedas sangat dan tak berempah sangat… kiranya ngam cukup cukup rasa.

image

Nak try boleh datang, tak jauh dari UITM.

Lepak di Alor Setar – Deco Cafe

Rasanya di Alor Setar tak banyak kedai macam standard di KL. Mmg ada mcm Blackwood atau di Aman Sentral, tp mmg tak banyak. Bila nampak satu kat area Mergong, terasa jugak macam nak singgah.

image

Dah banyak kali dah duk lalu depan kedai ni.. sebab dekat dengan Tesco.. tapi x berpeluang nak singgah. Sebab tengok mcm lawa design kedai ni.

image

Memang cozy tempat dia.. cuma satu jek problem… servis dia mmg slow. Alahai order 3 kopi semuanya ice blended, ada ke sampai satu satu. Satu satu xpe la kalau cepat, ini kawan dh nak abis baru sampai satu.

image

Kopi dia mmg sedap… tp kalau dtg ramai ramai memang penat la menunggu kalau mmg servis dia slow macam ni.

image

Makan tak tahu la sedap ke tidak sebab order minum jek.. tp kopi dia agak sedap. Just nice tak manis sangat tak pahit sgt.

Harga mmg standard la… 3 org minum dh nak cecah RM50..

So sape2 ada masa byk , boleh la lepak kat sini Deco Cafe di Mergong.

but yet to know why…