Mee Udang..lagi

Ni satu lagi citer bab mee udang. Bukannya sebab minat sangat dengan mee udang ni, cuma dah kebetulan member duk ajak. Restoran Aur Udang. Ni sebelah darat tak jauh dari Pulau Pinang. Ni member yang drive, sapa yang pergi boleh waze kan saje. Suasana kat kedai kira boleh la… ada tempat anak anak boleh main….

Continue Reading

Mee Udang Ayu

Dapat jugak try makan mee udang dekat Teluk Kumbar kat dlm Pulau Pinang lepas 2 hari datang ke sini. Semalam punya la ramai orang sampai nak parking pun pening… dah nak bungkus kena tunggu satu jam. Sebenarnya takde la nak try mee udang ni… cuma kebetulan tengok dalam internet dan bila dah lalu tengok punya…

Continue Reading

Masjid Besi Putrajaya

First time dapat masuk singgah sembahyang dekat masjid besi ni di Putrajaya. Memang unik masjid ni sebab macam terbuka. Kalau tak silap nama sebenar masjid ni Masjid Mizan Zainal Abidin,  tapi boleh agak kenapa orang duk panggil masjid besi putrajaya. Memang nampak banyak besi di tiang, di siling dan di kubah. Rasanya memang design ramai…

Continue Reading

Makan sedap n murah – Seberang Prai

Tempat yang ini kawan yang rekemenkan. Dia memang minat dengan tomyam dekat kedai ni,  tomyam poktek. Ingatkan camaner rupa tomyam ni. Tomyam ni memang rasa pekat,  rasa macam ada pakai pes ketam,  pedas pun tak sangat. Kira sedap la jugak dan ada kelainan banding dengan tomyam campur yang biasa kita order. Lauk lain pun ok…

Continue Reading

Lepak di Alor Setar – Deco Cafe

Rasanya di Alor Setar tak banyak kedai macam standard di KL. Mmg ada mcm Blackwood atau di Aman Sentral,  tp mmg tak banyak. Bila nampak satu kat area Mergong, terasa jugak macam nak singgah. Dah banyak kali dah duk lalu depan kedai ni.. sebab dekat dengan Tesco.. tapi x berpeluang nak singgah. Sebab tengok mcm…

Continue Reading

P1 again… menyesal lagi

Ingatkan dah lama sikit p1 ni dah ok… nampak gaya mcm makin teruk. Kesilapan ambil langganan balik sebab tengok ada pakej unlimited. Unlimited frust ada la. Langsung xleh pakai internet, bukan setakat slow.. langsung xleh pakai sebelum raya lagi. Ni pun sebab ada Maxis internet kat handset. Ingat start esok hari hari akan post keadaan…

Continue Reading

Maxis oh maxis

Geram pun ada, menyampah pun ada. Ish. Ape hal lah wei . Kalau lembab boleh la tahan lagi. Ni siap manjang jer kena refresh jer. Ntah ape kena la ngan Maxis. Tulis dah HSPA tapi tak laju laju gak. Tak tau la mungkin komputer x mau connect eh. Pakai pun dah jarang jarang, dah slow…

Continue Reading

PS4 nearly here…

Dah dekat dengan Christmas dah ek. Confirm PS4 datang Malaysia , tak macam Xbox One yang tak silap hujung tahun depan baru dapat di Malaysia. Tapi PS4 boleh tahan la harganya, bundle set dengan game dah dekat RM2000. Kalau campur dengan stand, charging dock dah lebih 2k. http://asia.playstation.com/my/en/newsdetail?id=1420 Check kat website atas. Berbaloi ke dengan…

Continue Reading